söndag 6 oktober 2013

Tårtan - del 2.

Nu har vi kommit fram till den kladdiga biten av tårtan. Marängsmörkrämen. 

160 g äggvitor
225 g fint strösocker
400 g riktigt rumsvarmt smör 
 ½ krm vaniljpulver
90 g mjölkchoklad, smält och avsvalnad

Lägg sockret och äggvitorna i en skål och vispa med en elvisp över ett vattenbad. Vispa tills sockret har smält och blandningen känns het. Har du en sockertermometer så är det klart vid 64 grader. 
Låt chokladen smälta över vattenbadet medan du fortsätter att vispa marängen. 
Fortsätt vispa i ca 15 min, marängen ska svalna helt och bli alldeles kritvit och tjock i konsistensen. 
Tillsätt allt smör och börja vispa på lägsta hastighet, den tar en stund att vispa ihop och det kommer se ut som att den skurit sig, men fortsätt bara vispa, höj hastigheten och blandningen kommer att gå ihop. 
Tillsätt vaniljen och chokladen och vispa ihop smörkrämen på hög växel så den blir fluffig och fin. 


Z

Inga kommentarer: