söndag 13 oktober 2013

Tårtan - del 3.

Nu har vi kommit till den sista delen. Baileysgrädden och monteringen. 

250 g mascarpone
3-4 dl vispgrädde
ca ½ dl florsocker
½-1 dl Baileys

Lägg alla ingredienser i en skål och börja vispa till en kräm. Använd inte all likör direkt utan smaka av så både smak och konsistens blir rätt. Vill du inte ha i Baileys så kan du byta ut den mot O'Boy istället, samma sak där - smaka av. 

Och nu monteringen. 
Täck gärna bottnarna med ett lager Nutella. Därefter täcker du bottnarna med ett ordentligt lager av smörkrämen. Det är lättare om man lägger på smörkrämen i 2 omgångar, dvs på med smörkräm och sen in med bottnarna i kylskåpet 15-20 min (inte återstoden av smörkrämen dock för den blir så svårarbetad då) och sen på med ytterligare ett lager smörkräm. Låt svalna lika länge i kylskåpet igen innan du sätter på det sista lagret. Baileysgrädden. Smeta på den precis som du vill. Jag brukar spritsa på nåt slags blommönster. 

Färdig! (Ät nu inte upp hela tårtan själv för då kommer du att få jäkligt ont i magen.)



Z


Inga kommentarer: